Na diétu sa dá zvyknúť, dokonca aj deti to dokážu. Avšak problém väčšinou nastáva pri stravovaní mimo domu – začína to v škôlke…

V našej Súkromnej materskej škole majú rodičia detí, ktorým bola zistená potravinová alergia pochopenie z našej strany. V dnešnej dobe nie je tak ťažké nahradiť potraviny.

Kde je vôľa, tam je cesta…

A práve v tomto prípade, kedy chceme byť rodičom oporou a v žiadnom prípade nechceme, aby nosili do škôlky stravu pre svoje dieťa, tú vôľu má naša pani kuchárka.  Tá hľadá stále čo najviac informácií a na každom výrobku si dôsledne prečítať zloženie.

Napríklad celiakia – autoimunitné ochorenie, ktorým trpí zhruba jedno percento ľudí, a ktorého spúšťačom je prítomnosť lepku v potrave. U pacientov s celiakiou spôsobuje konzumácia obilnín obsahujúcich lepok, ako je pšenice, žito, špalda alebo jačmeň, zápal tenkého čreva.

Stretávame sa s čoraz viac rodičmi, ktorých zaujíma práve informácia, či v našej Súkromnej materskej škole Včielka deťom varíme, alebo stravu donášame.

SAMOZREJME – máme vlastnú kuchyňu a naša pani kuchárka varí úžasne!

A druhá otázka, či v prípade intolerancie dieťaťa na lepok si majú stravu dovážať?

NIE – nemajú. Aj pre detičky, ktoré lepok bohužiaľ nemôžu vieme variť pestro a zdravo. Máme s tým skúsenosti. Jediné, čo potrebujeme od rodičov je komunikácia medzi nimi a kuchyňou, aby sme dodržali všetko, ako uvádza lekár. Napríklad – každé ráno pečieme vlasný bezlepkový chlebík.  

Pri potravinových alergiách je dôležité vymyslieť pre dieťa pestrú a !veselú! stravu, veď povedzme si pravdu, mohokrát nám najprv jedia oči. 🙂 

My vám to všetko ponúkame. 

Viac informácii mailom na info@msvcielka.sk

Odber noviniek

Prihlásiť sa na odber noviniek z oblasti predškolského vzdelávania

Please wait...

Thank you for sign up!